Kortunov: Putin ei eskaleeri tagasivalimise nimel vastasseisu läänega (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Sergei Guneev/Sputnik/Scanpix

Vene president Vladimir Putin ei eskaleeri ilmselt enne järgmise kevade presidendivalimisi vastasseisu läänega, ütles Vene Rahvusvaheliste suhete nõukogu esimees Andrei Kortunov usutluses BNS-ile.

«Vladimir Putini toetusnumbrid on endiselt kõrged. Kremlis valitsevad meeleolud ei ole mulle teada, aga ma kahtlustan, et ta tunneb kindlust enda tagasivalimise suhtes presidendivalimiste esimeses voorus järgmise aasta märtsis,» sõnas mais Tallinnas Lennart Meri konverentsil osalev Kortunov.

Samas on Vene avalikkus tema sõnul vastasseisust läänega väsinud ning uus konfrontatsiooni voor on viimane asi, mida venelased näha tahaksid. «Üle 70 protsendi venelastest tahaks näha paremaid suhteid läänenaabritega. Nad on üha enam mures majanduse olukorra pärast. Samas pean seda öelnuna taas märkima, et Kremlil pole tuju teha tõsiseid järeleandmisi,» lausus rahvusvaheliste suhete ekspert.

Kortunov ütles, et üldine poliitiline olukord läänes on liiga muutlik ja ebaselge, mistõttu pole Moskvalt lähiajal uusi algatusi või ettepanekuid oodata. «Kui ma peaksin tegema panuseid, panustaksin «ootame ja vaatame, mis juhtub» lähenemise peale vähemalt järgmise aasta märtsini,» sõnas ta.

«Minu hinnangul on Venemaa poliitika lähitulevikus pigem reageeriv, oportunistlik ja riskidest hoiduv kui proaktiivne, strateegiline ja riskialdis,» lausus Vene rahvusvaheliste suhete nõukogu esimees BNS-ile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles