Türgi on huvitatud ühistest relvaprojektidest Venemaaga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin.
Recep Tayyip Erdoğan ja Vladimir Putin. Foto: Mihhail Metzel/TASS/Scanpix

Venemaa ja Türgi arutavad partnerlusprojekte ühiselt relvastuse ehitamiseks ning Türgi on huvitatud erinevate Vene relvade, sealjuures õhutõrjesüsteemide, soetamisest, teatas Vene relvaeksportfirma Rosoboronexport täna.

«Sõjalis-tehniline koostöötrend Venemaa ja Türgi vahel näitab tõusu. Alates 2016. aasta lõpust on Rosoboronexport pidanud konsultatsioone Türgi partneritega relvastuse ja sõjatehnika tarnimiseks,» ütles firma asejuht Vladimir Gontšarov.

«Türgi kaitseministeerium on väljendanud huvi mitmete erinevate sõjatoodete, sealjuures varieeruva ulatusega Vene õhutõrjesüsteemide, ostmiseks. Samuti arutame erinevaid tehnoloogilisi koostööprojekte võimalike relvade ühiseks disainimiseks ja tootmiseks,» lisas ta.

Täna viibib Venemaal Vladimir Putini Sotši suveresidentsis visiidil Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan. Riigijuhid arutavad strateegilist koostööd ja Süüria konfliktiga seonduvaid küsimusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles