Trump ründas FBI direktorit Vene mõju uurimise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI direktor James Comey.
FBI direktor James Comey. Foto: AARON P. BERNSTEIN/REUTERS/Scanpix

Donald Trump ründas FBI direktorit, enne kui viimane asub Kongressi ees andma tunnistusi presidendi kampaaniameeskonna ja Venemaa sidemete kohta, vahendab The Independent.

FBI direktor James Comey valmistub teavitama Kongressi kuudepikkuse uurimise tulemustest Trumpi kampaaniameeskonna ja Kremli võimaliku koostöö osas.

Trump on korduvalt eitanud Venemaa rolli oma valimisvõidus ja kasutas eile Twitterit, et Comey pihta järjekordne löök anda.

«FBI direktor Comey oli parim asi, mis Hillary Clintoniga juhtus. Võlts Trumpi/Venemaa lugu oli demokraatide vabandus valimiste kaotamise eest. Äkki Trump tegi lihtsalt suurepärase kampaania?» säutsus president Twitteris.

Eile teatas Hillary Clinton, et võtab küll vastutuse oma valimiskaotuse eest, kuid usub, et FBI juurdlus Demokraatliku partei meiliserveri häkkimise kohta andis tema võiduvõimalustele otsustava löögi. Clinton lisas, et kaotuses mängis rolli ka misogüünia.

FBI ja Kongress uurivad nüüd väidetavaid sidemeid Trumpi kampaaniameeskonna ja Kremli vahel, kuna USA luureraport järeldas, et Vladimir Putin tellis presidendikampaania mõjutamise, et Clintoni võiduvõimalusi vähendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles