Venezuela politsei tulistas tuhandete meeleavaldajate sekka pisargaasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela politsei tulistas tuhandete meeleavaldajate sekka pisargaasi.
Venezuela politsei tulistas tuhandete meeleavaldajate sekka pisargaasi. Foto: JUAN BARRETO/AFP

Venezuela politsei lasi pisargaasi ja protestijad loopisid süütepudeleid kolmapäeval aset leidnud meeleavaldusel autoritaarse presidendi Nicolás Maduro kava vastu muuta põhiseadust.

Venezuela on olnud viimase kuu aja vältel sügavas majanduslikus ja poliitilises kriisis, mille kestel on meeleavaldused nõudnud ka inimohvreid.

Viimased kokkupõrked leidsid aset pealinna Caracase idaosas, kust tõusid taevasse hallid suitsupilved ning kus märulipolitsei koos veekahuritega varustatud veokitega surus meeleavaldajaid tagasi.

Meeleavaldajad nõuavad Maduro võimult taandumist, ent riigipea püüab opositsiooni katseid õõnestada nüüd ka põhiseaduse muutmisega, et kindlustada oma võimu. Paremtsentristlikud kriitikud ütlevad, et tegemist on Maduro katsega hoida võimust kinni ja vältida valimisi.

Opositsioon süüdistab Madurot majanduskriisi pärast, mis on tekitanud toidu, ravimite ja muude olmekaupade puuduse muidu naftarikkas riigis.

Maduro seevastu näeb kriisi tekitajana USA toetusega kapitalistlikku vandenõu.

Foto: Christian Veron/Reuters
Foto: Christian Veron/Reuters Foto: CHRISTIAN VERON/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles