Buckinghami palee: prints Philip taandub avalikest kohustustest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II abikaasa prints Philip ei osale alates sügisest kuningakoja avalikel üritustel, teatas täna Buckinghami palee, vahendab BBC.

«Edinburghi hertsog otsustas, et alates selle aasta sügisest ei osale ta enam avalikel üritusel,» öeldi palee avalduses. «Prints Philip osaleb praegusest kuni augusti lõpuni päevakorras olevatel üritustel.»

«Pärast seda ei võta hertsog vastu uusi külla- ega ürituskutseid, kuigi ta võib oma tahtmise korral aeg-ajalt viibida teatud avalikel üritustel,» lisati teates.

«Edinburghi hertsog on patroon, president või liige rohkem kui 780 organisatsioonis, millega ta jääb tulevikus seotuks, kuigi ta ei hakka enam üritustel etendama aktiivset rolli.»

Prints Philip saab 10. juunil 96-aastaseks. Eelmisel aastal võttis ta osa 219 kuninglikust üritusest.

Suurbritannia kuninganna Elizabeth II ja abikaasa prints Philip. FOTO: REUTERS/Oli Scarff/POOL/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY / POOL New/ Scanpix
Suurbritannia kuninganna Elizabeth II ja abikaasa prints Philip. FOTO: REUTERS/Oli Scarff/POOL/File Photo TPX IMAGES OF THE DAY / POOL New/ Scanpix Foto: POOL New/REUTERS

Kuninganna Elizabeth jätkab oma tööd tavapäraselt. On tõenäoline, et temaga hakkavad tulevikus prints Philipi asemel kaasas käima kuningliku perekonna nooremad liikmed.

FOTO:
FOTO: Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

Televisiooni võttegrupid kogunesid täna koidikul Londoni Buckinghami palee juurde, kannustatuna ajaleheteatest, milles viidatud ebatavaline personalikoosolek andis põhjust oodata kuningakojalt mõnd tähtsat teadaannet. Niisugused kohtumised on harvad, kuid sugugi mitte ennenägematud ja võivad toimuda mitu korda aastas.

Ajalehe Daily Mail teade pani muretsema 91-aastase kuninganna ja tema juunis 96-aastaseks saava abikaasa prints Philipi tervise pärast.

Kuninganna naasis Londonisse eile pärast lihavõttepuhkust Windsori lossis. Õhtupoolikul kohtus ta peaminister Theresa Mayga, et tähistada sümboolselt parlamendi laialisaatmist 8. juuni ennetähtaegsete valimiste eel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles