Bulgaaria parlament kiitis uue valitsuse heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Bojko Borisov lubas riigi edasi teenida.
Peaminister Bojko Borisov lubas riigi edasi teenida. Foto: STOYAN NENOV/REUTERS/Scanpix

Bulgaaria parlament kiitis täna heaks uue paremtsentristliku valitsuse, mille ametisseastumisega loodetakse taastada stabiilsus, turgutada majandusarengut ja viia läbi refromid.

Seadusandjad valisid häältega 133-100 kahekordse peaministri Bojko Borisovi kolmandat korda valitsusjuhiks.

Eraldi hääletusega kiideti heaks ka valitsus, kuhu kuulub lisaks Borisovi paremtsentristlikule erakonnale GERB kolme marurahvusliku väikepartei liit Ühinenud Patrioodid (UP).

Borisovi erakond võitis 26. märtsi valimised, kuid ei saanud enamust, mistõttu tuli tal valitsuse moodustamiseks liitlasi otsida.

Endise ihukaitsja ja hilisema Sofia linnapea Borisovi esimene valitsus oli võimul aastatel 2009-2013, kuid pidi vägivaldseks muutunud protestide tõttu tagasi astuma. Eelmise aasta novembris lahkus ta teise ametiaja poole peal peaministrikohalt, kuna tema partei presidendikandidaat kaotas sotsialistidele.

GERB-il on 240-kohalises parlamendis 95 ja marurahvuslastel 27 kohta. Uus valitsus on sunnitud arvestama ka populistliku Volja 12 rahvaesindaja lubatud toetusega.

Borisov lubas tänases parlamendikõnes hoida Bulgaaria Euroopa Liidu ja NATO kursil. Valitsuse peamised ülesanded on stabiilsuse kindlustamine Brexiti tõttu ebakindlaks muutunud Euroopa Liidus, suhetes naabrite Türgi ja Makedooniaga ning potentsiaalse rändevooga silmitsi seistes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles