Saksamaad raputab Bundeswehri neonatsiskandaal

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen üleeile Prantsusmaa Illkirchis.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen üleeile Prantsusmaa Illkirchis. Foto: FREDERICK FLORIN/AFP/Scanpix

Väidetava paremäärmuslase rahumeelne tegutsemine Saksa armee ehk Bundeswehri ridades on Saksmaal põhjustanud suure skandaali ning pannud kaitseministri surve alla. Lisaks on juhtumiga seoses tekitanud küsimusi Saksa migratsioonisüsteemi usaldusväärsus.

Eelmise nädala kolmapäeval pidas politsei terrorikavatsuses kahtlustatuna kinni leitnant Franco Albrechti. 28-aastane mees tabati Hammelburgi linnas. Politsei huviorbiiti sattus Albrecht selle aasta veebruaris, kui jäi Austrias Viini lennujaamas vahele laetud relvaga.

Saksa meedia teatel võis kinnivõetud sõdur kuuluda kuni viieliikmelisse armees tegutsenud paremäärmuslaste rakukesse. Kuigi Bundeswehr on teatanud, et kõnealune sõjaväelane kahtlase käitumisega silma ei torganud, kirjutas ajaleht Hannoversche Allgemeine Zeitung, et võimud leiavad teooriale üha kindlamaid tõendeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles