Boko Harami liider tegi videopöördumise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abubakar Shekau ühes oma järjekordses pöördumises.
Abubakar Shekau ühes oma järjekordses pöördumises. Foto: REUTERS TV/REUTERS

Islamistide äärmusrühmituse Boko Haram liider Abubakar Shekau ilmutas ennast neljapäeval internetis avaldatud videopöördumises, kus lükkas tagasi väited nagu oleks ta saanud haavata Nigeeria kaguosas tehtud õhulöögis.

Nigeeria armee oli teatanud reedesest õhurünnakust Balla külas, kus "neutraliseeriti hulk terroriste". Liikusid kuuldused nagu oleks Shekau saanud rünnakus haavata ja tema lähedane abi surma.

"Ma olen elus, ma olen elus ja te pole tapnud kedagi minu meestest. Ma isegi ei teadnud, et see rünnak, millest te räägite, üldse aset leidis," ütles Shekau.

"Mind üllatab väide nagu ma raviks oma haavu. See kõik on üks pagana propaganda," ütles Shekau, kelle kõrval seisid videos kaks maski kandvat meest. Pole teada millal või kus filmilõik oli jäädvustatud.

Boko Haram on vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik (IS). Islamiriik nimetas eelmisel aastal Boko Harami juhiks Abu Musab al-Barnawi, kuid Shekau esineb samuti siiani rühmituse liidrina. Shekau oli kuulduste järgi juba varem rühmituses marginaalsele positsioonile tõrjutud, kuid võimujaotus on rühmituses endiselt üsnagi segane. Barnawi arvatakse olevat Boko Harami asutaja Mohammed Yusufi 22-aastane poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles