Põhja-Korea lennutas Hiina aadressil kurje sõnu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: STR/AFP/Scanpix

Põhja-Korea hoiatas eile riigimeedias, et Hiina astub lubatud piirist üle. Tegemist on haruldase kriitikaga Pekingi aadressil, sest Hiina on paariariigi üks väheseid liitlasi.

Riiklikus ajalehes Rodong Sinmun ilmunud kommentaaris kirjutati, et Põhja-Korea ei loobu oma tuumaprogrammi arendamisest. Ka süüdistati seal Hiinat USA pilli järgi tantsimises ja Washingtonile ettekäände andmisest, et paigutada Korea poolsaarele rohkem sõjatehnikat.

Kommentaaris ärgitati ka kaht Hiina riigimeedia väljaannet edaspidi hoiduma hoolimatute märkuste tegemisest, mis võiksid kahe riigi vahelisi suhteid kahjustada.

Hiina riigimeedias on viimasel ajal ilmunud Põhja-Korea suhtes kriitilisi hinnanguid ning Pyongyangil on eriti pinnuks silmas üleskutse kehtestada sõja puhkemise vältimiseks Põhja-Koreale uued sanktsioonid. «Me ei ole ületanud Põhja-Korea-Hiina suhetes lubatud piiri. Hiina aga trambib sel vägivaldselt ja ületab piiri kõhklemata.»

«Nad isegi kirjutavad saasta, et Põhja-Korea halvendab Kirde-Aasia olukorda. Ka pakuvad nad USA-le vajalikke ettekäändeid selleks, et paigutada piirkonda rohkem strateegilist relvastust,» teatas Kim Choli nimeline kommentaator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles