Putin toetab seksuaalvähemuste vastaste rünnakute kontrollimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov ütles aprillis, et nendeni pole seksuaalvähemuste tagakiusamisest Tšetšeenias mingeid teateid jõudnud.
Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov ütles aprillis, et nendeni pole seksuaalvähemuste tagakiusamisest Tšetšeenias mingeid teateid jõudnud. Foto: Mikhail Klimentyev/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin toetas täna ettepanekut kontrollida ametlikult väiteid homoseksuaalsete meeste jõhkrast ründamisest Tšetšeeniast, vahendas uudisteagentuur AFP.

Putin lubas rääkida isiklikult peaprokuröri ja siseministriga ning paluda neil aidata Kremli õigusvahemehel Tatjana Moskalkoval rahvusvahelise skandaali põhjustanud teateid uurida.

«Ma loodan, et kolleegid toetavad teid,» ütles Putin Moskalkovale, kelle ülesanne on inimõigusrikkumisi uurida.

Saksamaa liidukantsler Angela Merkel tõstatas teisipäeval Moskvas pressikonverentsil, millest võttis osa ka Putin, homoseksuaalide tagakiusamise küsimuse.

«Palusin president Putinil kasutada oma mõju vähemuste õiguste kaitseks,» ütles kantsler.

Vene ajaleht Novaja Gazeta kirjutas aprilli algul tagasi, et Tšetšeenias on geisid kinni võetud ja läbi pekstud ning vähemalt kolm meest on tapetud. Sestpeale on rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid tauninud vägivalda ja nõudnud Venemaa sekkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles