Põhja-Korea: USA ja IS kavatsevad Kimi keemiarelvaga tappa (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un sõjaväeparaadil.
Kim Jong-un sõjaväeparaadil. Foto: KCNA KCNA/REUTERS/sCANPIX

Põhja-Korea süüdistab USAd ja Lõuna-Koread kavas riigi juhti Kim Jong-uni keemiarelvaga tappa, kasutades selleks terroriorganisatsiooni Islamiriik abi, vahendab CNN.

Harukordses 1800-sõnalises raportis teatas riigi ametlik uudistekanal KCNA eile, et CIA ja Lõuna-Korea luureteenistus koostöös terroriorganisatsiooniga IS plaanivad rünnakut Põhja-Korea juhile.

Väidetavalt on kava eesmärk kasutada suure juhi tabamiseks pommirünnakut, mis pannakse toime suurüritusel.

Raporti väitel on kavaga seotud ka üks Põhja-Korea kodanik. Väidetavalt hõlmab plaan biokeemilise radioaktiivse aine kasutamist.

KCNA väitel teevad CIA ja Islamiriik koostööd ühe Põhja-Korea kodanikuga, tagades talle riikliku toetusega terroriaktis vajaliku raha ja relvastuse.

Väidetavalt lükati plaan käima 2014. aastal, mil Lõuna-Korea ja USA luure värbasid Venemaal töötava põhjakorealase, kellega tänini koostööd tehti. Rünnak pidi väljaande väitel toimuma sõjaväeparaadil.

Paariariik pidas suurejoonelise sõjaväeparaadi 15. aprillil, kuid KCNA raport ei andnud teavet rünnakuplaani võimaliku peatamise kohta.

Põhja-Korea on tuntud alusetute süüdistuste avaldamise poolest.

Lõuna-Korea luure kommenteeris, et ei tea taolisest kavatsusest midagi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles