Riigireetmises süüdistatav Janukovõtš sai kohtukutse (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtš.
Viktor Janukovõtš. Foto: Valeri Matitsin/TASS/Scanpix

Kiievi ringkonnakohus kutsus Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši riigireetmises süüdistatuna 18. maiks kohtusse.

Kohtukutse koopia avaldas Ukraina kohtuamet eile oma kodulehel.

Janukovõtšil tuleb ilmuda kohtusse 18. mail kell 10.00, et ära kuulata talle Ukraina kriminaalkoodeksi alusel esitatavad süüdistused riigireetmises, agressiivses sõjas või sõjalises tegevuses, Ukraina territoriaalse terviklikkuse rikkumises ning tegudes, mis viisid inimeste surmani või teiste raskete tagajärgedeni.

Paragrahvid, mille alusel Janukovõtšit süüdistatakse, näevad süüdimõistmise korral ette maksimaalselt 10-15-aastast vanglakaristust.

Neljapäeval otsustas Kiievi kohus eelistungi ära jätta ja lubada Janukovõtšil osaleda 18. mai istungil video vahendusel.

Ekspresidendi kaitsja sõnul pole riigireetmises süüdistatud Janukovõtšil võimalik kohtusse ilmuda, kuna teda süüdistatakse poliitilistel kaalutlustel ja Ukraina võimud ei saa tagada tema julgeolekut.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles