Hannoveris evakueeritakse 50 000 inimest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eriüksuslased Hannoveri staadioni juures. Foto on illustratiivne.
Politsei eriüksuslased Hannoveri staadioni juures. Foto on illustratiivne. Foto: Christian Charisius/AP/Scanpix

Homme evakueeritakse umbes kümnendik Hannoveri elanikest, et teha kahjutuks mitu Teise maailmasõja aegset pommi, vahendab The Local.

Tegu on Saksamaa teise suurima evakuatsiooniga sõjajärgsel ajal.

Eksperdid kinnitasid, et on Alam-Saksimaa pealinnas teinud kindlaks viie plahvatamata pommi asukoha.

Evakueeritavate hoonete hulka kuuluvad muuhulgas seitse vanadekodu ja hoolekandeasutust, kliinik ja Continentali rehvitehas.

Teisest maailmasõjast alates suurim evakuatsioon korraldati eelmisel aastal Augsburgi linnas, kui kodudest viidi jõuluõhtul ära 54 000 inimest. Toona leiti ehitusplatsilt 3,8 tonni kaaluv Briti pomm.

Hannoveris algavad evakuatsioonid homme hommikul kell 9, linnavõimude sõnul loodetakse elanike naasmist juba õhtuks.

Elanikel palutakse kaasa võtta kõik vajalikud esemed ja lülitada majades välja gaas ja elekter.

Operatsioon mõjutab ka linna rongiliiklust. Paljud rongid homme pärastlõunal kesklinnas ei peatu vaid suunatakse ümber Wolfsburgi, Lehrte, Wunstorfi ja Messe/Laatzeni peatustesse.

Operatsioonist võtavad lisaks demineerijatele osa ka tuhanded vabatahtlikud, sajad kiirabid seatakse kõrgendatud valmisolekusse.

Evakueeritavatele on kavandatud mitmeid atraktsioone, näiteks muuseumikülastusi, lastefilmide näitamist ja vanurite mängulõunat.

Hannover sattus Teise maailmasõja ajal liitlasvägede rünnaku alla. Kõige tõsisem pommirahe tabas Hannoveri 1943. aasta 9. oktoobril, mil linnale visati 261 000 pommi, tappes 1245 inimest ja jättes 250 000 koduta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles