Hiina karmistab internetipiiranguid veelgi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

Hiina teatas täna otsinguportaalidele ja uudistekanalitele kehtestatud regulatsioonide karmistamisest, vahendab Reuters.

President Xi Jinping on teinud internetiautonoomiast riigi turvalisemaks muutmisel oma prioriteedi. Lisaks kinnitas ta ka Kommunistliku partei rolli veebiteabe piiramise ja suunamise osas.

Partei väljastatud viieaastane kultuuri arengu ja reformi kava kutsub üles interneti kasutamisega seonduvaid seadusi täiustama.

Selle hulka kuulub ka online-meedias töötavatele ajakirjanikele erikvalifikatsioonide määramine.

«Anname vastulöögi internetikõlakatele, libauudistele, võltsmeediale ja -reporteritele,» seisis partei avalduses ilma täpsustusteta.

Xi on teinud selgeks, et meedia peab järgima partei poolt heaks kiidetud ettekirjutusi, hoidma alal korrektset avalikku arvamust ja propageerima positiivset propagandat.

Hiinas on juba siise seatud ranged interneti kasutamise piirangud, mis blokeerivad muuseas välisveebilehed nagu Facebook ja Google.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles