Põhja-Korea teatas veel ühe USA kodaniku kinnipidamisest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikool, kus töötasid nii kinnipeetud Kim Hak Song kui Kim Sang-duk.
Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikool, kus töötasid nii kinnipeetud Kim Hak Song kui Kim Sang-duk. Foto: AP/Scanpix

Pyongyang teatas täna väidetavate vaenulike aktide tõttu USA kodaniku kinnipidamisest, tegemist on teise Ühendriikide kodaniku kinnipidamisega Põhja-Koreas viimase kahe nädala jooksul.

Kim Hak Song peeti kinni eile, edastas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA. «Asjassepuutuv institutsioon viib nüüd tema kuritegude suhtes läbi üksikasjalikku uurimist,» lisas agentuur.

KCNA teatel töötas Kim Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikoolis, nagu ka 22. aprillil väidetava riigi pööramise eest vahistatud Kim Sang-duk ehk Tony Kim.

Pinged USA ja Põhja-Korea vahel on haripunktis seoses Pyongyangi korduvate raketikatsetuste ning Ühendriikide ähvardustega teha lõpp Põhja-Korea provokatsioonidele. Washington püüab survestada Hiinat Põhja-Koread korrale kutsuma ning on paigaldanud Pyongyangist lähtuva raketiohu tõttu Lõuna-Koreasse raketitõrjesüsteemi THAAD.

2010. aastal tegevust alustanud Pyongyangi teadus- ja tehnoloogiaülikoolis, mille asutasid välismaa evangeelsed kristlased, töötab teadaolevalt mitu Ühendriikide kodanikku. Koolis õpivad valdavalt Põhja-Korea eliidi lapsed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles