OSCE naisvaatleja langes Donbassis seksuaalse ahistamise ohvriks (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE kontor Luganskis. Foto on illustratiivne.
OSCE kontor Luganskis. Foto on illustratiivne. Foto: ALEXANDER ERMOTŠENKO/REUTERS/SCANPIX

OSCE naisvaatleja langes Donbassi separatistide territooriumil relvastatud mehe seksuaalse ahistamise ohvriks, teatas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon täna.

Organisatsiooni pressiesindaja kinnitas AFP-le, et seksuaalse ahistamise juhtum leidis aset separatistide kontrolli all olevatel aladel.

«Automaatrelvaga AK-47 relvastatud mees ahistas seksusaalselt naissoost patrullijat ja ähvardas peatada patrulli edasiliikumise Petrivskest itta Rodzdolnesse, kui tema nõudmisi ei täideta,» teatas OSCE eile hilisõhtul avalduses.

Patrull lahkus seejärel piirkonnast teist teed pidi, lisas OSCE, täpsustamata millal vahejuhtum aset leidis.

Relvastamata OSCE missioon on ainus jõud, mis vaatleb Donbassis 2015. aasta veebruaris sõlmitud suuresti täitmata relvarahuleppe kehtimist.

OSCE erivaatlusmissioon (SMM) otsustas piirata patrullide arvu Ukraina sõjast laastatud idaosas pärast seda, kui aprillis hukkus mässuliste käes olevatel aladel arvatavas miiniplahvatuses ameeriklasest meedik.

Donbassi konflikt puhkes 2014. aasta aprillis, kui Moskva-meelsed separatistid haarasid mitmel pool Donetski ja Luganski oblastites võimu. Eelnevalt oli Venemaa okupeerinud ja annekteerinud Ukrainale kuuluva Krimmi poolsaare.

Järgnes Ukraina sõjaline operatsioon kaotatud alade vabastamiseks Donbassis ning Venemaa sõjaline sekkumine separatistide poolel. Konflikt on nõudnud kolme aastaga umbes 10 000 inimelu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles