Süüria valitsusväed hõivasid relvarahutsooni serval asuva küla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede tank T-72.
Süüria valitsusvägede tank T-72. Foto: Mikhail Voskresenskiy/Sputnik

Süüria valitsusväed vallutasid tagasi riigi loodeosas asuva suure relvarahutsooni serval paikneva küla, teatasid pühapäeval aktivistid.

Kohalik meediaaktivist Obeida Hamawi ütles, et valitsus tõrjus opositsioonivõitlejad Hama provintsi Zalaqiyati külast välja laupäeval pärast mitu päeva kestnud sõjategevust, milles hukkus vähemalt 14 mässulist.

Vabaühenduse Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatel tapeti Zalaqiyati-pealetungis 11 valitsusmeelset võitlejat.

Keskuse andmetel pommitati samal ajal ägedalt Latamnehi linna, mis jääb umbes kuue kilomeetri kaugusele põhja suunas.

Venemaa, Türgi ja Iraan leppisid reedel kokku jõustada valitsusvägede ja mässuliste vahel relvarahu neljas Süüria piirkonnas loodavas deeskalatsioonitsoonis, millest üks katab Hama provintsi põhjaosa. Pole selge, kas see hõlmab ka Zalaqiyati. Venemaa on lubanud tsoonide täpsed kaardid avaldada 4. juuniks.

Venemaa ja USA relvajõudude staabiülemad kinnitasid laupäeval valmisolekut taastada täies mahus sidekanal, mille eesmärgiks on vältida Vene ja USA sõjalennukite õhuintsidente Süüria kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles