Iisraeli politsei lasi maha noarünnakut üritanud palestiinlase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli julgeolekutöötajad sündmuskohal.
Iisraeli julgeolekutöötajad sündmuskohal. Foto: MENAHEM KAHANA/AFP

Iisraeli politsei lasi pühapäeval Jeruusalemma vanalinna sissepääsu juures maha korrakaitsjaid pussitada üritanud palestiinlase, teatasid võimud.

Ründaja lähenes politseile ning paljastas noa Jeruusalemma vanalinna ühe peasissepääsu, Damaskuse värava juures, ütles politsei.

Palestiinlase isiku ega vanuse kohta infot ei avaldatud. Iisraeli politseinikud vahejuhtumis vigastada ei saanud.

Iisraeli ja palestiinlaste aladel 2015. aasta oktoobris puhkenud vägivallalaines on AFP andmetel hukkunud 262 palestiinlast, 41 iisraellast, kaks ameeriklast, üks jordaanlane, eritrealane, sudaanlane ja britt.

Enamik hukkunud palestiinlasi on olnud noa- või autorünnaku sooritajad. Viimstel kuudel on vägivallarünnakud siiski märkimisväärselt vähenenud.

Saksa president Frank-Walter Steinmeier lausus pühapäeval Iisraeli väisates, et Berliini ja juudiriigi sidemed on piisavalt tugevad "turbulentsile" vastu pidamiseks. Steinmeieri esimene Iisraeli-visiit, mis on tema esimene reis Euroopast kaugemale pärast märtsis riigipeaks saamist, tuleb pärast Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu ja Saksa välisministri Sigmar Gabrieli hiljutist tüli.

Netanyahu tühistas 25. aprillile kavandatud kohtumise Iisraeli külastanud Gabrieliga pärast seda, kui Saksa esidiplomaat keeldus tühistamast kohtumisi Iisraeli valitsuse suhtes kriitiliste vabaühendustega.

Teisipäeval kohtub Steinmeier okupeeritud Läänekaldal Ram Allah´s Palestiina omavalitsuse presidendi Mahmoud Abbasiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles