Video: kuhu on kadunud Kellyanne Conway?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix

USA menusaade Saturday Night Live (SNL) jätkab president Donald Trumpi ja tema lähikonna pilkamist.

USA väljaannete teatel andis Donald Trumpi presidendiks samine ameerika poliitilisele satiirile uued mõõtmed ja koomikutele tööd, eriti populaarne on Saturday Night Live, kus Donald Trumpi kehastab Alec Baldwin.

Möödunud nädalalõpul pilati Trumpi nõunikuna tuntuks saanud Kellyanne Conwayd ja küsiti, et kuhu naine kadunud on, sest teda ei ole enam pikka aega näha olnud.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

SNL parodeeris Conwayd viitega USAs 1990. aastatel populaarsele laste võistlussaatele «Where in the World is Carmen Sandiego?», milles lapsed pidid leidma küsimustele vastamise ja tegevustega varas Carmen Sandiego.

Parodeeriti, et Conway oli varem igal kanalil, kuid nüüd on kadunud nagu teda enam ei olekski. Veel lisati, et kuna ta on juba seitse nädalat kadunud, siis ei viitsi teda keegi enam otsida.

See, et Conway on mõnda aega silmapiirilt kadunud, ei ole jäänud märkamata ka USA poliitmeedial. Washington Post arvas, et Trump eemaldas nõuniku mõneks ajaks oma lähikonnast, kuna tema ümber oli paar skandaali. Üks neist oli see, et ta jäi Valge Maja Ovaalkabinetis fotodele asendis, mil tal jalad olid diivanil. See pahandas ameeriklasi, kelle arvates tundis ta end seal liiga koduselt.

Kellyanne Conway Valge Maja Ovaalkabinetis jalgupidi sohval
Kellyanne Conway Valge Maja Ovaalkabinetis jalgupidi sohval Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

Conway sai maailmakuulsaks pärast seda, kui ta selgitas Valge Maja pressiesindaja Sean Spiceri kommentaare president Trumpi ametisse astumist jälginute arvu kohta. Spicer teatas, et Trumpi ametisse astumist vaatas rekordiline arv inimesi ja selles ei tule kahelda.

«Sean Spicer dramatiseeris üle, ta esitas alternatiivfakte, mis ei pruugi tõele vastata,» sõnas Conway kanali NBC intervjuus saatejuht Chuck Toddile.

Todd sõnas siis, et alternatiivsed faktid ei ole tegelikud faktid, vaid vale. Kui saatejuht küsis uuesti, et miks Spicer fakte väänas, oli Conway agressiivsem. Nõuniku sõnul ei ole see Toddi asi, milliseid fakte Trump või Spicer esitavad.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: RICHARD DREW/AP/SCANPIX

Conway sattus kriitika alla ka siis, kui ta kiitis avalikult Donald Trumpi tütre Ivanka Trumpi moetooteid, kutsudes neid ostma. Müük kasvas, kuid Conway sai selle reklaami eest karistada.

Kanal CNBC teatas veebruari alguses, et Conway mõtleb sündmusi välja ja üks neist oli Bowling Greeni tapatalg, mida tegelikult ei toimunud. USA ajakirjandus teatas, et  Conway üritas väljamõeldud sündmuse abil toetada Trumpi kehtestatud sissesõidukeeldu moslemienamusega riikide kodanikele.

The Washington Post kirjutas aprilli lõpul, et Conway on tõenäoliselt Trumpi lähikonnast välja arvatud ja tal puudub tähtis informatsioon.

Nad viitasid Fox Newsi intervjuule, milles Conwaylt küsiti Trumpi poliitika, uute maksuseaduste, USA-Mehhiko piirimüüri rajamise ja riigieelarve koha, kuid ta jäi mitmeid vastuseid võlgu.

Ajakirjanikele jäi silma, et nurka surutud Conway oskab end välja keerutada. Ta kasutab midagi sobivat, mida Trump on varem öelnud ja vahetab siis kiiresti teemat.

«Me ei ole aru saanud, mida ta tegelikult teeb, tema ülesanded on üsna ähmased,» teatas Valge Maja anonüümne nõunik meediale.

Kellyanne Conway
Kellyanne Conway Foto: Andrew Harnik/AP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles