Galerii: uppunud Montreal kuulutas välja eriolukorra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paduvihmadest ja lumesulamisveest tingitud üleujutuste tõttu on Kanada linnas Montrealis kuulutatud välja eriolukord, vahendab BBC.

Eriolukord kuulutati välja eile pärastlõunal ja jääb jõusse 48 tunniks, teatasid linnaametnikud.

Kanada idaosas asuvas Quebeci provintsis on 126 linnas vee alla jäänud ligi 1900 majapidamist. 1200 päästeteenistujat on ametis kodanike evakueerimisega.

«Meie üksused reageerivad kiiresti ja professionaalselt ning on juba alustanud vajaliku abi toimetamist üleujutustest kannatada saanud kodanikeni,» teatas kaitseminister Harjit Sajjan.

Montrealis kuulutati eriolukord välja pärast seda, kui kolm tammi linnast põhjas järgi andsid. Eriti raske hoobi on saanud Montrealist põhjas asuv Rigaud` linn, kus on samuti hädaolukord välja kuulutatud.

Kuid üleujutused ei ole tabanud ainult Quebeci vaid ka Ontario provintsi. Ontario järve veetase on kõrgeim alates 1993. aastast.

Soojakraadid on pannud lume kiiresti sulama ka Kanada lääneosas Briti Columbias, mis koos vihmahoogudega on põhjustanud üleujutusi ja mudalaviine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles