Macronil seisavad ees pingelised päevad

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse riigipea François Hollande ja presidendiks valitud François Hollande eile külg-külje kõrval Pariisis.
Prantsuse riigipea François Hollande ja presidendiks valitud François Hollande eile külg-külje kõrval Pariisis. Foto: STEPHANE DE SAKUTIN/AFP

Emmanuel Macron võitis äsja küll ülekaalukalt Prantsuse presidendivalimiste teise vooru, kuid loorberitele pole 39-aastasel mehel aega puhkama jääda, sest ainuüksi värskest võidust plaanitavate reformide elluviimiseks ei piisa. Ametisse vannutatakse Macron pühapäeval.

Ühe esimese käiguna peab Macron välja valima peaministri, kes täidab oma üleandeid vähemalt järgmise kuu parlamendivalimisteni, kuid võib-olla ka kauem. Üleeile teatas Macron, et on otsuse langetanud, kuid ei soostunud nime veel avaldama. Varem on ta öelnud, et sooviks selles ametis näha naist, kirjutas eile uudisteagentuur AFP.

Eile asetas Macron külg külje kõrval praeguse sotsialistist riigipea François Hollande’iga Teise maailmasõja lõppu mälestades pärja Arc de Triomphe’i juurde. Hollande pani Macroni poliitilisele karjäärile aluse, kui nimetas ta oma nõunikus ning seejärel majandusministriks. Nüüd saab Macronist Prantsuse noorim juht alates Napoleonist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles