Schindler: Venemaa salasõda on tähelepanuväärselt avalik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: Michael Klimentjev/Sputnik/Scanpix

Venemaa viljeleb poliitilist salasõda, mis ühendab agressiivse spionaaži propaganda ja õõnestustegevusega, ning teeb seda tähelepanuväärselt varjamatult, ütles ameerika kolumnist ja luureekspert John Schindler.

«Kreml tarvitas oma poliitilise salasõja doktriini, mida mina nimetan erioperatsioonide sõjaks, eelmisel aastal minu riigi vastu. Nüüd kasutati seda Prantsusmaa vastu. Saksamaa on järgmine. On tähelepanuväärne, kui varjamatu see salasõda tegelikult on,» lausus reedel Tallinnas algaval Lennart Meri konverentsil osalev Schindler.

Moskva kasutab tema sõnul oma huvide edendamiseks endiselt hästi tuntud kattevarje nagu APT 28, mille taga on tegelikult Vene sõjaväeluure (GRU), ja oma WikiLeaksi etturit, ehkki kõik teavad, kes tegelikult kulisside taga niite tõmbab.

«Putin ei hooli, et me teame, ja see on tõeliselt häiriv,» lausus USA riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) endine töötaja.

Schindler ütles BNSile, et NATO peab aktsepteerima asjaolu, et Venemaa on kuulutanud läänele teatud liiki sõja, ning lääs peab hakkama vastupanu osutama.

«NATO on võimeline kergesti Venemaad sõjaliselt heidutama, aga poliitilise sõja koha pealt olen praegu palju pessimistlikum,» ütles kolumnist.

Tema sõnul on Venemaa läänevastase agressiooni silmanähtava olemuse ainus positiivne külg see, et kuna seda viiakse ellu reaalajas kõigile nähtavalt, suureneb toimuvast aru saavate inimeste arv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles