Itaalia vallajuht pakub tema valda kolimise eest 2000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia Bormida valla haldushoone
Itaalia Bormida valla haldushoone Foto: Wikipedia.org

Põhja-Itaalias asuva valla juht pakub sinna kolijatele 2000 eurot, lootes elanike arvu suurendada ja päästa paik tühjaks jäämisest.

Tegemist on Savona provintsis Liguuria maakonnas asuva Bormidaga, mis asub 420 kuni 1386 meetrit üle merepinna ja kus praegustel andmetel elab 394 inimest, edastab The Telegraph.

Vallajuhi Daniele Galliano sõnul ohustab nende paika tühjenemine, kuna noored lähevad lähedal asuvasse Savonasse või kaugemale õppima ja töötama ning ei tule enam koju tagasi.

Itaalia Bormida valla haldushoone / wikipedia.org
Itaalia Bormida valla haldushoone / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Galliano sõnul on seal minimaalne korteri või maja üürihind 50 eurot ja maksimaalne 120 eurot ning uustulnukad saavad enda sisseseadmiseks 2000 eurot.

Juht lisas, et ärakolinute majad seisavad tühjana ja hakkavad lagunema, selle tõttu otsustas ta astuda samme, et need päästa ja uusi inimesi tuua.

«Kõige tähtsam eesmärk on paik taasrahvastada, mitte üüripinnad kasumit tootma panna. Seega on korteri või maja üürimine üsna taskukohane,» selgitas Galliano.

2014. aastal käivitatud plaan on aidanud sealsete elanike arvu kasvatada 390-lt inimeselt 394ni hoolimata sellest, et lahkus või suri 54 inimest. Bormida õitseaeg oli 1950. aastatel, mil seal elas üle 1000 inimese

Itaalias Bormida vallas asuv kirik / wikipedia.org
Itaalias Bormida vallas asuv kirik / wikipedia.org Foto: Wikipedia.org

Itaalia keskkonna- ja linnauuringute ühingu Legambiente teatel ohustab kolmandikku Itaalia väikelinnu ja külasid väljasuremine.

Mitmes paigas on selle tõttu käivitatud programmid, mille abil üritatakse suurlinnade elanikke meelitada väikelinnadesse, küladesse ja valdadesse, tehes neile soodustusi. Samuti on itaallased valmis sinna elama võtma majandus- ja sõjapõgenikke. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles