Lõuna-Korea uus president on valmis minema Põhja-Koreasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moon Jae-in inaugaratsioonitseremoonial.
Moon Jae-in inaugaratsioonitseremoonial. Foto: YONHAP/REUTERS/Scanpix

Eilsed Lõuna-Korea presidendivalimised ülekaalukalt võitnud Moon Jae-in ütles ametisse vannutamise tseremoonial, et on valmis külastama Põhja-Koread.

«Täidan ustavalt presidendi kohust,» ütles Moon Soulis toimunud tseremoonial, lubades tegutseda rahu nimel. «Kui vaja, lendan viivitamatult Washingtoni. Ma lähen samuti Pekingisse ja Tokyosse ning sobivatel asjaoludel isegi Pyongyangi,» lisas riigipea, kes aga ei täpsustanud, mis tingimused peavad selleks olema täidetud.

Samuti lubas Moon alustada läbirääkimisi Ameerika Ühendriikide ja Hiinaga Lõuna-Koreasse paigutatud Ühendriikide raketikaitsesüsteemi THAAD üle, mille vajalikkuses 64-aastane endine inimõigusadvokaat kahtleb.

Moon võitis eilsed valimised 41 protsendiga. Teiseks tuli Hong Joon-pyo 24 protsendiga ja kolmandaks tsentrist Ahn Cheol-soo 21 protsendiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles