Briti lapsehoidjad saavad terrorismivastase väljaõppe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samuti on olulisel kohal enesekaitse väljaõpe.
Samuti on olulisel kohal enesekaitse väljaõpe. Foto: David Hedges / SWNS.com/Scanpix

Suurbritannia mainekas Norland College, mis on tegelenud lapsehoidjate väljaõppega rohkem kui sadakond aastat, lisas oma õppekavasse terrorismivastase koolituse.

Koolilõpetajate hoida jäävad briti eliidi lapsed, sealhulgas ka näiteks prints Williami poeg George.

Just see kool oli esimene maailmas, mis hakkas lapsehoidjatele professionaalset väljaõpet pakkuma. Nüüdseks on sealse programmi hulgas näiteks enesekaitse- ja ohutu autosõidukoolitus, aga ka endiste luuretöötajate poolt antav küberjulgeoleku kursus.

«Koolituse eesmärk on õpetada lapsehoidjaid mõtlema ette ja valmituma olukordadeks, mis võivad kujuneda ohtlikeks,» ütles endine briti terrorismivastase üksuse juht Paul Gibson, lisades, et näiteks inimröövi puhul satuvad tihtipeale just kuuluste perede lapsehoidjad sündmuste keskmesse.

«Nad tunnevad, et on nüüd oma tööülesannete täitmiseks teadlikumad ja paremini ettevalmistunud ning enesekindlamad kui varem,» märkis BBC raadiole Norlandi direktriss Janet Rose.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles