Valge Maja ei näe vajadust eriprokuröri järele Vene-skandaalis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FBI Director James Comey waits before testifying at a House Intelligence Committee hearing into alleged Russian meddling in the 2016 U.S. election, on Capitol Hill in Washington, U.S., March 20, 2017. REUTERS/Joshua Roberts
FBI Director James Comey waits before testifying at a House Intelligence Committee hearing into alleged Russian meddling in the 2016 U.S. election, on Capitol Hill in Washington, U.S., March 20, 2017. REUTERS/Joshua Roberts Foto: JOSHUA_ROBERTS/REUTERS

Valge Maja taunis kolmapäeval üha kasvavat poliitilist survet nimetada eriprokurör, kes uuriks väiteid seoses Venemaa mõjutustegevusega 2016. aasta USA presidendivalimistel.

«Me ei leia, et see on vajalik,» ütles Valge Maja pressiesindaja Sarah Huckabee Sanders.

Kuna president Donald Trump vallandas teisipäeval Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) peadirektori James Comey, siis nüüdseks on kriitikute sõnul tõsise küsimärgi all, kas büroo üldse juhtumit uurima hakkab.

Sandersi sõnul tahab Valge Maja, et nii FBI kui sellega paralleelsed kongressi sõltumatud juurdlused skandaaliga seoses jätkuksid ning jõuaksid ka lõpule.

«Mitte keegi ei taha asja lõpetada ja sellega ühele poole saada kui meie,» ütles Sanders.

Comey vallandamise eel hoiatas senati vähemuse liider Chuck Schumer Trumpi telefonikõnes «suure vea tegemise eest». Schumer oli ühtlasi seadnud küsimuse alla Comey vallandamisotsuse ajastamise teisipäevale ning väljendas imestust, kas mitte juurdlused Trumpi valimiskampaania võimalikest seostest Venemaaga «ei jõua presidendile liiga lähedale».

Trump salvas vastu oma Twitteri kontol: «Nutu-Chuck Schumer ütles hiljuti, «Mul ei ole enam usku temasse (James Comeysse)». Siis käitub sedavõrd põlastavalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles