Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat tunnustav riik jäi USA abirahata (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Mikroneesia saarestikku kuuluv Nauru ei saa enam USA valitsuselt rahalist toetust, sest maailma väikseim saareriik tunnustas Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust.

USA president Donald Trump allikirjastas määruse, mis tunnistab Abhaasia ja Lõuna-Osseetia Venemaa poolt okupeeritud aladeks, mis kuuluvad Gruusia koosseisu.

Määruses märgitakse, et riigid, kes Gruusiast lahkulöönud regioone tunnustanud on, kaotavad seetõttu automaatselt õiguse Ühendriikide finantsabile. Samuti ei tohi USA rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide esindajad toetada programme, mis lähevad vastuollu Gruusia territoriaalse terviklikkusega.

USA rahaline panus organisatsioonidesse nagu Maailmapank, ÜRO lastefond (UNICEF), Aasia Arengupank, Maailmaterviseorganisatsioon ja ÜRO Rahvastikufond, mis kõik on siiani Naurule abi andnud, on märkimisväärne.

Hiljuti allkirjastasid kokkulepe USA ja Gruusia välisministrid, Rex Tillerson ja Georgia Giorgi Kvirikashvili, lubades parandada ka Gruusia sõjaväe koostööd NATO vägedega.

Lisaks Naurule on Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustanud Venemaa, Nicaragua ja Venezuela.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles