Mikser: ilma sanktsioonideta oleks Putin Ukrainas palju rohkem ära teinud (3)

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi kõrge esindaja Federica Mogherini, välisminister Sven Mikser ja Euroopa Komisjoni Tallinna esinduse juht Keit Kasemets.
ELi kõrge esindaja Federica Mogherini, välisminister Sven Mikser ja Euroopa Komisjoni Tallinna esinduse juht Keit Kasemets. Foto: Eero Vabamägi

Täna alanud Lennart Meri konverentsi eel välisminister Sven Mikseriga pressikonverentsi pidanud Euroopa Liidu kõrget esindajat Federica Mogherinit üllatas, et Eesti peab juulis algava eesistumise idapartnerluse kõrval üheks prioriteediks ka partnerlussuhteid Aafrikaga. 

Mogherini sõnas, et Eesti eesistumine leiab aset ajal, mil Euroopa seisab silmitsi väga keeruliste sise- ja välispoliitiliste väljakutsetega. Samas sõnas ta, et Eesti ettevalmistused selleks on seni sujunud suurepäraselt.

Ukrainat ja Krimmi anneksiooni puudutades ütles Mogherini, et Venemaale kehtestatud sanktsioonide üle on ELi liikmesriigid jätkuvalt üksmeelel ja need täidavad oma eesmärki.

«Usun, et sanktsioonid töötasid, sest (Venemaa president Vladimir) Putin oleks muidu kaguemale läinud ja agressiivsem olnud,» ei seadnud sanktsioonide efektiivsust kahtluse alla ka Mikser. Mikser lisas, et ELi idapartnerluse arendamine on jätkuvalt Eesti eesistumise üks välispoliitilisi prioriteete.

ELi kõrge esindaja, kes avas täna Lennart Meri konverentsi, ütles, et Mikseriga arutati Eesti eesistumise välispoliitilist agendat. Teda üllatas, et välisminister pidas ELi idapartnerluse kõrval oluliseks partnerlussuhteid Aafrikaga.

Lisaks välispoliitikale tehti juttu ka küberteemadest ja sellealasest koostööst NATOga. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles