FBI endine juht loobus luurekomitee istungist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James Comey.
James Comey. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) juhi kohalt vallandatud James Comey ei kavatse teisipäeval senati luurekomitee istungist osa võtta.

Comey kutsusid istungile komitee esimees Richard Burr ja ja aseesimees Mark Warner.

Warner teatas Comey kõrvalejäämisest eile pärast president Donald Trumpi avaldusi Twitteris. Trump manitses endist FBI juhti mitte avalikustama meediale üksikasju nende jutuajamistest ning vihjas, et need võivad olla salvestatud.

«James Comeyl oleks parem loota, et meie jutuajamisi ei ole salvestatud, enne kui ta hakkab andmeid ajakirjandusele lekitama,» kirjutas Trump Twitteris ning ründas ka kriitikute ja ajakirjanduse reaktsioone Comey tagandamisele.

Trumpi sõnumis nähakse hoiatust, et Comeyl oleks parem ajakirjandusega mitte suhelda.

Senati luurekomitee uurib Venemaa väidetavat sekkumist USA presidendivalimistesse ja Trumpi kampaaniameeskonna sidemeid Venemaaga.

Comey oleks teisipäevasel istungil avanenud esimest korda võimalus rääkida seadusandjatega vallandamisest ja selle tagamaadest.

Enne vallandamist juhtis Comey juurdlust Venemaa sekkumise üle presidendivalimistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles