Ameerika müüb Saudi Araabiale miljardite eest relvi (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi sõjaväelased F-15 hävitajate ees.
Saudi sõjaväelased F-15 hävitajate ees. Foto: FAYEZ NURELDINE/AFP/Scanpix

Valge Maja ametnike sõnul on Washingtonis valmimas leping, mille käigus müüvad Ameerika Ühendriigid Saudi Araabiale kümne aasta jooksul relvastust ligi saja miljardi dollari eest.

Anonüümseks jääda soovinud allika sõnul aitab relvamüük riigil ennast tugevdada – ent mitte sel määral, et see võiks ohustada Ameerika liitlast Iisraeli. 

«See on hea Ameerika majanduse jaoks, kuid on sobilik ka regiooni jaoks paraja võimekuse loomiseks,» kirjeldas ametnik relvapaketti. Selle alla kuulub nii hooldustehnika kui õhukaitse ja sõjalaevad.

Leping läheb vormistamisele vaid nädal enne seda, kui kuningriiki külastab president Donald Trump.

Trump on varem lubanud, et stimuleerib Ameerika majandust tootvate töökohade loomise läbi. Saudi Araabias osaleb ta ka lõunasöögil koos piirkonna liidritega. Valge Maja andmeil arutab ta seal võitlust terroristliku Islamiriigi (ISIS) vastu, kodusõda Jeemenis ning Iraanist lähtuvaid küsimusi. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles