Johnson ähvardas Euroopa Liitu Brexiti-arvega (6)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: Reuters/ScanPix

Suurbritannia välisminister Boris Johnson ütles täna usutluses ajalehele Daily Telegraph, et võib juhtuda: hoopis Euroopa Liit on see, kes Suurbritannia lahkumise järel arve peab tasuma, mitte vastupidi.

Johnson vastas jaatavalt ajakirjaniku küsimusele, kas tema arvates võib hoopis Suurbritannia hakata raha saama. «Ma arvan et selle toetuseks leidub väga häid argumente,» lausus ta.

«Meil on ühised arved, mida me oleme aastate jooksul maksnud ja nüüd on vaja nende väärtus korralikult välja arvutada,» ütles mulluse Brexiti-referendumi juhtiv jõud Johnson.

Tema sõnul on väljapakutud summad absurdsed. Erinevatel hinnangutel ähvardab Suurbritanniat EList lahkudes kuni 100 miljardi euro suurune arve.

«Nad üritavad selle riigi oma arvetega tühjaks imeda,» ütles Johnson ja ähvardas, et britid lahkuvad läbirääkimistelt sentigi maksmata.

Niinimetatud Brexiti-arvet peetaksegi eelolevate lahkumiskõneluste kõige raskemaks teemaks.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles