Iraani usujuht kinnitas toetust presidendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: Reuters/ScanPix

Iraani sunniitide usujuht Molavi Abdol Hamid kinnitas täna toetust praeguse riigipea Hassan Rouhani tagasivalimisele –  seda hoolimata valitsuse mõningatest puudujääkidest.

Sunniidid moodustavad 5-10 protsenti Iraani 80 miljonist elanikust. Valdav osa elanikkonnast on šiiidid.

Abdol Hamid ütles, et pärast Rouhani võimuletulekut 2013 aastal on õhustik sunniitide jaoks mõnevõrra leevenenud, sestap toetavad sunniidid teda järgmisel reedel peetavatel presidendivalimistel.

Abdol Hamid kordas taas üleskutset sunniitide suuremale esindatusele kohalikes võimuorganites ja valitsuses ning aktiivsemale tegutsemisele diskrimineerimise vastu.

«Sunni kogukond usub, et sellel valitsusel – vaatamata oma probleemidele ja nõrkustele – on rohkem tugevaid külgi. Me loodame, et kui praegune valitsus uuesti ametisse astub, teeb ta rohkemat nende puudujääkide lahendamiseks,» ütles sunnide usujuht oma veebiküljel.

Arvamusuuringud näitavad Rouhani edumaad, kuid tal tuleb võistelda konservatiividest rivaalidega, kes süüdistavad teda suutmatuses elustada raskes seisundis majandust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles