Prantsuse politsei andmeil oli küberrünnakul 75 000 ohvrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnak.
Küberrünnak. Foto: P. Goetzelt/AP

Pretsedenditu globaalne küberrünnak tabas 12 riigis enam kui 75 000 ohvrit, teatas laupäeval Prantsuse politsei päev pärast seda, kui lunavaraga rünnati teiste seas Venemaa panku, Briti haiglaid ja Euroopa autotehaseid.

«See on esialgne nakatunud arvutite hulk ning see võib lähipäevadel märkimisväärselt tõusta,» lausus Prantsuse politsei küberkuritegevuse vastase büroo asejuht Valerie Maldonado.

Küberkaitseettevõtte Kaspersky Lab andmetel kasutasud kurjategijad lunavara WannaCry. Asjatundjate hinnangul oli reedeste küberrünnakute näol tegemist suurima lunavararünnakuga ajaloos.

Selle kohta, kui paljudes riikides rünnakuid korraldati, on vastandlikke andmeid. Kaspersky Lab andmetel tehti lunavaraga WannaCry 45 000 rünnakut 74 riigis, Briti rahvusringhäälingu BBC andmetel leidsid rünnakud aset 99 riigis.

Loe lisaks: Soome ekspert: küberrünnaku korraldajad ei olnud superhäkkerid ja Europol: reedene lunavararünnak oli pretsedenditu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles