Galerii ja video: Egiptuses leiti muumiate massihaud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arheoloogid avastasid Egiptuses Minya provintsis hauakambri, millest toodi välja vähemalt 17 hästisäilinud muumiat.

Pealinnast Kairost ligi 250 kilomeetrit lõunas asuv leiukoht sisaldas endas veel savist ja liivakivist sarkofaage, samuti papüüruserulle. Kambri avastasid eelmisel aastal Kairo ülikooli tudengid, kes kasutasid selleks radarit.

Muumiate vanust ei ole veel kindlaks määratud, kuid eksperdid pakuvad, et need võivad pärineda riigi Kreeka-Rooma perioodist ehk ligi 600 aastat väldanud ajastust, mis järgnes Egiptuse vallutamisele Aleksander Suure poolt aastal 333 e.Kr.

Egiptus loodab, et viimase aja suured avastused aitavad turgutada riigi turismitööstust ning seeläbi ka poliitilisest ebastabiilsusest räsitud majandust. «2017 on olnud arheoloogiliste avastuste poolest ajalooline aasta,» lausus riigi antiikmälestiste minister Khaled Al-Anani. «See oleks nagu sõnum meie esivanematelt, kes ulatavad meile abikäe turistide tagasitoomisel,» sõnas ta.  

Vaata galeriist ja videost, milline näeb välja äsjane suurleid. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles