Kahtlus: spermapanga juht rasestas patsiente omaenda seemnega (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollandi viljatusravi kliiniku kundedeks olnud naised nõuavad kohtult, et nende lastele tehtaks DNA-analüüs – veendumaks, et nende isaks pole hoopis kliiniku spermapanga ülemus.

Peakahtlusaluseks on eelmisel kuul 89-aastasena surnud Jan Karbaat, kes juhatas Rotterdami lähedal asunud kliinikut. Naised usuvad, et ta võis kasutada kunstlikul viljastamisel omaenda seemnevedelikku.

Patsiendid on täheldanud, et nende lastel on Karbaatiga sarnased näojooned. Samuti ei ühildu laste silmavärv nende ametlike doonorite omadega. Üks naine ütles, et Karbaat olevat kunagi isegi hoobelnud – kiidelnud oma hea tervisega ja ütelnud, et tema teguviis on igati üllas.

«Ma näen, kuidas see on mõjutanud mu poja elu,» rääkis naine. «Ta oli nii vihane, kui Karbaat suri ja võttis selle endaga hauda kaasa.»

Patsientide advokaat Tim Bueters ütles Hollandi meediale, et ohvrid tunnevad, nagu oleks Karbaat neid vägistanud.

Mehe perekond on teatanud, et süüdistustel puuduvad vähimadki asitõendid. Võimud on juba võtnud uurimise jaoks enda valdusesse ühe Karbaati hambaharja ja ninakarvade trimmeri. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles