Europol: küberrünnak tabas 150 riiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kacper Pempel/Reuters/Scanpix

Reedese küberrünnaku ohvriks langes rohkem kui 200 000 inimest 150 riigis, teatas täna Europoli tegevdirektor Rob Wainwright.

Küberkaitseettevõtte Kaspersky Lab andmetel kasutasid kurjategijad lunavara WannaCry. Asjatundjate hinnangul oli üleeilsete küberrünnakute näol tegemist suurima lunavararünnakuga ajaloos.

Europoli hinnangul on rünnaku tagajärjel failide avamise eest häkkerite maksunõuetele järele andnud vähesed inimesed, kuid olukord eskaleerub tõenäoliselt homme, kui inimesed logivad oma tööarvutitesse sisse.

«Korraldame aastas umbes 200 ülemaailmset küberkuritegevuse vastast operatsiooni, kuid midagi sellist me näinud ei ole,» ütles Europoli juht intervjuus Briti telekanalile ITV.

«Viimane ohvrite arv on üle 200 000 vähemalt 150 riigis. Paljudeks ohvriteks on ettevõtted, nende seas ka suurkorporatsioonid,» lisas ta.

Wainwrighti sõnul ollakse küberkuritegevuse küsimuses eriti mures tervishoiusektori pärast, kus hoitakse suures koguses tundlikke andmeid.

Reedel alanud rünnak tabas ka Briti riiklikku tervishoiuteenistust (NHS).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles