Indias tapeti politseisse pöörduda tahtnud vägistamisohver

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vägistaja võlla» – seisab meeleavaldaja plakatil.
«Vägistaja võlla» – seisab meeleavaldaja plakatil. Foto: RUPAK DE CHOWDHURI/REUTERS/Scanpix

Indias vägistas ja tappis kamp mehi noore naisterahva – pärast seda, kui too oli ähvardanud neist politseisse teatada. 

Riigi põhjaosas Haryana osariigis võeti kinni kokku kuus meest. Süüdistuse järgi röövisid nad Sonipati linnas 23-aastase töölisnaise tema kodu lähedalt ja viisid ta autoga lähedalasuvasse Rohtaki linna. Seal asusid nad teda vägistama.

«Kui ta ütles neile, et esitab politseisse kaebuse, peksid nad tema pealuu tellistega sisse,» lausus politseiametnik Ashwin Shenvi. «See oli jube, kuidas nad tema kallal vägivallatsesid,» lisas ta.  Naise surnukeha leiti põllult lageda taeva alt.

Ohvri ema oli juba varem esitanud ühe süüdistatava suhtes kaebuse: mees olevat avaldanud tütrele survet temaga abiellumiseks. Tookord lahendati asi kohtuväliselt.

India on riigis vohava seksuaalvägivalla vastu võitlemiseks karmistanud vägistajatele ette nähtud karistusi ning võtnud vastavate juhuste tarbeks kasutusele ka kiirmenetluse. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles