Video: kaadrid maikaväel kuningast tekitasid Tais skandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Tai võimud nõuavad, et sotsiaalportaal Facebook eemaldaks video, mis kujutab riigi maikaväel ja võltstätoveeringutega kuningat koos kaaslasega poes kõndimas.

Ülesvõtted koos naisterahvaga ostukeskuses jalutavast 64-aastasest kuningast Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkunist tehti väidetavalt eelmise aasta juulis Münchenis ning kaadreid on saatnud suur menu.

Tai võimud aga ähvardavad Facebooki kohtuasjaga, kui klippi koheselt maha ei võeta. Riigi rangete seaduste järgi on monarhia solvamine karistatav kuni 15-aastase vangistusega. Inimõiguslaste hinnangul on alates aastast 2014 sellel põhjusel arreteeritud 105 inimest.

«Kui alles jääb kas või üksainus illegaalne lehekülg, arutame me koheselt juriidilisi samme Facebooki vastu Tais,» lausus rahvusliku ringhäälingu ja telekommunikatsiooni peasekretär Takorn Tantasith. Kokku olevat sääraseid postitusi 138.

Monarh on eelmisel aastal 88-aastaselt surnud kuningas Bhumibol Adulyadeji ainus poeg. Enamuse oma elust on ta veetnud avalikkuse tähelepanu alt eemal, kuni ta päris äkitselt poliitiliselt killustunud riigi trooni.

Vaata allpool kaadreid skandaali tekitanud videost. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles