Kohvi, karastusjoogi ja energiajoogi ära joonud USA poiss suri keset tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davis Cripe.
Davis Cripe. Foto: Instagram

16-aastane USA teismeline suri otse klassiruumis, kui oli tarbinud liiga väikse ajaühiku jooksul liiga palju kofeiini sisaldavaid jooke. Lahanguaruande järgi tabas poissi südame rütmihäire.

Lõuna-Carolina osariigis elanud David Cripe oli ära joonud suure Mountain Dew' kofeiini sisaldava karastusjoogi, McDonald'si latte ja energiajoogi. Kaks tundi hiljem kukkus ta kokku, kirjutab Briti väljaanne Independent.

BBC teatel polnud Cripe'il mingit eelnevat soodumust südamehaigusteks, ka oli ta oma 90-kilogrammise kaaluga ainult veidi ülekaalus.

Kohalik koroner Gary Watts selgitas, et antud juhul mängis rolli kofeiini sisaldavate jookide tarbimise kiirus, mitte niivõrd kofeiini kogus neis jookides.

«See ei olnud kofeiini üledoos,» rõhutas Watts BBC järgi. Mõnel teisel puhul oleks sama annus kofeiini mõjunud leebemalt, kuid nüüd tekitas see poisile südamerütmihäired.

«Kui üles rivistada viis inimest ja lasta neil täpselt sama palju juua või isegi rohkem, ei pruugi see neile mingit mõju avaldada. Sellepärast see ongi nii ohtlik,» rääkis Watts.

Tervislike eluviisidega täiskasvanu suudab päevas tarbida umbes 400 milligrammi kofeiini ehk neli tassitäit, ilma et see enamikul mingeid negatiivseid kõrvalnähtusi kaasa tooks. Cripe tarbis Independenti arvutuste kohaselt kokku vähem kui 400 milligrammi kofeiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles