EL esitas Poolale ja Ungarile ultimaatumi (13)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid
Migrandid Foto: DARRIN ZAMMIT LUPI/REUTERS/Scanpix

Euroopa Liit seadis Poolale ja Ungarile oma osa migrantide vastuvõtmise tähtajaks juuni, ähvardatakse sanktsioonidega, vahendab AFP. 

«Juhin tähelepanu Poolale ja Ungarile, kes ei ole vastu võtnud mitte ühtki inimest…neil tuleb tegutsema asuda,» sõnas ELi erivolinik migratsiooniküsimustes Dimitris Avramopoulos.

«Kui nad ei asu tööle enne järgmise raporti ilmumist juunis, kasutab (Euroopa) Komisjon kõhklemata oma võimu, mille annavad talle aluslepped,» sõnas ta. 

ELi riikidel on võimalik vaidlus edasi Euroopa Kohtusse suunata ja leppeid rikkunud liikmeid karmide rahatrahvidega karistada. 

Euroopa Komisjoni võib käsitleda Euroopa Liidu täidesaatva organina, mille igapäevane töö on Euroopa Liidu poliitika elluviimine ja Euroopa Liidu rahaliste vahendite haldamine. Komisjon esindab ja kaitseb Euroopa Liidu kui terviku huve.

Poola ja Ungari keelduvad Kreekast ja Itaaliast vastu võtma oma osa migrantidest. Viimase kahe aasta jooksul on valdavalt Süüriast, Iraagist ning Ida- ja Põhja-Aafrikast Euroopasse saabunud üle miljoni migrandi. 

Avramopoulos ütles, et hetkeseisuga on ümber paigutatud 18 418 asüülitaotlejat.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles