Itaalia endine peaminister: Emmanuel Macron on lahe sell, kellel on kena «ema» (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: LaPresse/Stefano Costantino/LaPresse/Scanpix

Itaalia endine peaminister Silvio Berlusconi võttis sõna Prantsusmaa uue presidendi Emmanuel Macroni ja ta naise Brigitte Trogneux' (Marcon) teemal öeldes, et «Macron on lahe sell, kellel on kena «ema»».

80-aastane Berlusconi viitas sellele, et Prantsuse presidendi ja ta naise vanusevahe on 25 aastat, edastab The Independent. 

39-aastane Macron ja 64-aastane Trogneux kohtusid Amiens’is, kus mees õppis keskkoolis ja naine oli tema õpetaja. Nad abiellusid 2007. aastal, saades Prantsusmaal suure vanusevahe tõttu palju tähelepanu.

Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux (Macron)
Emmanuel Macron ja Brigitte Trogneux (Macron) Foto: Irina Kalashnikova/Sputnik/Scanpix

«Macron on 39-aastane lahe sell, kellel on kena ja hoolitsev 64-aastane «ema», kes hoiab teda väga,» teatas Itaalia ekspeaminister.

Berlusconi selline seisukohavõtt sai Itaalia meedias ja sotsiaalmeedias kriitika osaliseks, kuna ekspeaministril on temast 49 aastat noorem naine. Berlusconi elukaaslane Francesca Pascale on 31-aastane.

Berlusconit on pärast Donald Trumpi saamist USA presidendiks võrreldud ka Trumpiga, kuna mõlemad mehed on jõukad ärimehed, kes armastavad luksust ja poliitikat ning on tuntud ebakohaste ja asjatundmatute sõnavõttude poolest.  

Itaalia kohus mõistis Berlusconi 2013. aastal maksupettuses süüdi ning see viis tema poliitilise karjääri langusse.

Macron seevastu on oma poliitikukarjääri tipus, olles Teise maailmasõja järgsetest presidentidest kõige noorem. 

Ta edestas valimistel konkurenti, paremäärmuslasest Marine Le Peni ning lubab Prantsusmaale uuendusi. Prantsusmaa uus president peab tegelema terrorismiohu, töötuseprobleemide  ja äärmusnatsionalismi pealetungiga.

Silvio Berlusconi (29. septembril 1936) on Itaalia ettevõtja, meediaimpeeriumi omanik ja paremtsentristlik poliitik. Oli Itaalia peaminister alates 8. maist 2008 kuni 12. novembrini 2011 ning  ka aastatel 1994–1995 ja 2001–2006.

Berlusconi juhib 2007. aastal alguse saanud parteid, mille itaaliakeelne nimi on Il Popolo della Libertà (lühendatult PdL).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles