Berlusconi ostis pagulaste saarel villa

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi koos Lampedusa juhi Bernardino De Rubeisiga (paremal)
Silvio Berlusconi koos Lampedusa juhi Bernardino De Rubeisiga (paremal) Foto: SCANPIX

Itaalia kõmuline peaminister Silvio Berlusconi ostis illegaalsete immigrantide saabumispaigana tuntud Lampedusa saarel villa.

Samuti lubas Berlusconi, et rajab sinna golfiväljaku, mis peaks saarele aitama turiste meelitada, kirjutab Helsingin Sanomat.

Berlusconi teatel kaalub ta Lampedusa esitamist Nobeli rahupreemia kandidaadiks.

«Ostsin Lampedusa saarel Villa Due Palme kinnisvara ja maaomandi. Sellega on minust saanud selle saare täieõiguslik elanik,» lausus Berlusconi saarel avalikul esinemisel.

Lapmpedusa saarele on viimase paari nädalaga saabunud Aafrikast, eelkõige Tuneesiast tuhandeid illegaalseid immigrante. Lampedusal elab 5000 inimest, immigrante on seal aga juba umbes 6000.

Berlusconi pakkus ka pagulaste probleemile lahenduse. Tema sõnul saab sisserännanud toimetada mandri-Itaalia pagulaskeskustesse ning üsna varsti on saar jälle vaid sealsete elanike päralt. Berlusconi mainis veelkord, et nüüd kuulub ka tema saarerahva hulka ning ta seisab nende õiguste eest.

Vahemeres asuv Lampedusa on Pelagie saarte suurim saar. Ta asub 205 kilomeetri kaugusel Sitsiiliast ja 113 kilomeetri kaugusel Tuneesiast. Saare pindala on 20 ruutkilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles