Austraalia kaalub sülearvutite keelustamist lennukites

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dominic Lipinski/Scanpix

Austraalia kaalub Ameerika Ühendriikide ja Suurbritannia eeskujul sülearvutite keelustamist saabuvatel lendudel käsipagasis, kuid ei ole täpsustanud, kas samm on seotud terroriohuga.

Austraalia peaministri Malcolm Turnbulli sõnul uurib Austraalia hoolikalt  USA ja Suurbritannia poolt sülearvutitele kehtestatud keelde Lähis-Ida riikidest saabuvatel lendudel.

Turnbull ei täpsustanud, millistele luureandmetele Austraalia võimud tuginevad.

«Peaministrina meie riiklikku julgeolekut ja huve kaitstes pean olema julgeolekuküsimustes ettevaatlik ja diskreetne,» ütles valitsusjuht. «Minu töö ei ole toita spekulatiivseid kommentaare meedias.»

Ameerika presidenti Donald Trumpi süüdistatakse salastatud luureinfo jagamises Venemaale sülearvutite ohu kohta, mis on seotud terrorirühmitusega Islamiriik (ISIS).

«Austraalia ja USA suhted luureinformatsiooni jagamisel on nii lähedased kui võimalik ja ma ei karda, et ühelgi riigil on eelisseisus ligipääs infole, mida meil pole,» sõnas Turnbull. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles