Lõuna-Korea president: sõjaoht on suur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Korea president Moon Jae-in teatas täna, et oht sõjaks totalitaarse Põhja-Koreaga on täiesti reaalne.

«Asjade seis on selline, et demarkatsioonijoone juures on kõrge tõenäosus sõjaliseks konfliktiks,» vahendab Mooni Lõuna-Korea päevaleht Edaily.

«Tegeleme koos rahvusvahelise kogukonnaga Põhja-Koreaga karmilt,» lausus president. Ta rõhutas, et riigi sõjavägi on jätkuvalt valmis reageerima igasugustele provokatsioonidele. Moon vihjas Põhja-Korea hiljutistele raketi- ja tuumakatsetustele, mis on tema sõnul ohuks kogu maailma julgeolekule. «Me ei lepi nendega kunagi,» lausus president.

Mooni kommentaarid tulid natuke aega pärast seda, kui Soul oli varem teatanud: riik tahab taasluua dialoogikanalit Põhjaga.

Pyongyang ei tee saladust sellest, et riigi sihiks on ehitada tuumarakett, mis suudaks tabada Ühendriikide maismaad. Samuti ignoreerib Põhja-Korea oma ainsa liitlase Hiina üleskutseid programmist loobuda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles