Video: Erdoğani ihukaitsjad kaklevad Washingtonis meeleavaldajatega (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Recep Tayyip Erdoğan.
Donald Trump ja Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SIPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide pealinnas Washingtonis sai viga üheksa meeleavaldajat, kes protestisid riiki külastava Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani vastu.

Tunnistajate sõnul tekkis rüselus, kui presidendi ihukaitsjad ründasid meeleavaldajaid, kes kandsid Türgis terroristlikuks kuulutatud kurdide partei Demokraatliku Liiduerakonna lippu. Kaks inimest said võimude andmeil tõsisemalt viga.

Kaadritelt on näha, kuidas mustades ülikondades ihukaitsjad jagavad hoope, enne kui kohalik politsei nad protestijatest lahutab. Kaks meeleavaldajat arreteeriti. «Nad arvavad, et saavad siin samamoodi vaba kõne ja meeleavaldusi maha suruda nagu Türgis,» lausus üks juuresviibinuist.

Presidenti ennast meeleavalduse läheduses ei viibinud.

Erdoğan ja tema Ameerika kolleeg Donald Trump kohtusid eile, et arutada võitlust terroristliku Islamiriigi (ISIS) vastu ning kurdirühmitiste osalust selles.

Vaata videost kähmlust meeleavaldajate ja Erdoğani ihukaitsjate vahel. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles