Ameerikas vabastati töölt moslemeid solvanud tuletõrjeülem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: OSWALDO RIVAS/REUTERS/Scanpix

Ameerika Ühendriikides mõisteti hukka ja vabastati töölt kõrge tuletõrjuja – selle eest, et ta postitas suhtlusportaali Facebook väidetavalt rassistlikke ja ksenofoobseid kommentaare.

Detroidi tuletõrjekomando kapten Tim Goodman sattus Ameerika-Islami suhete Nõukogu kriitika alla ühenduse sõnutsi eriliselt taktitundetute ja solvavate piltide avaldamise eest.

Tuletõrje vaatas läbi üle 50 Goodmani poolt tehtud postituse. Ühes neist kutsus mees üles jätma märjad elektroonilised seadmed riisi sisse, et meelitada ligi Aasia päritolu inimesi.

Teisel plakatil kirjutas ameeriklane moslemite kohta: «Ma sõidan auto, mitte kaameliga; ma söön peekonit, mitte hummust; mul on püssid, mitte mõõgad; mul on maja, mitte liivaloss. Lõpuks ma arvan, et kitsed on loomad, mitte naised.»

Postituse pealkirjastas Goodman sõnaga «Aamen».

Detroidi tuletõrje määras mehe uurimise ajaks palgata sundpuhkusele ning teatas, et linnal on diskrimineerimise suhtes nulltolerants. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles