Ameerika merevägi nõuab paremat laevastikku (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral John Rihcardson rannikukaitselaeva USS Coronado ees.
Admiral John Rihcardson rannikukaitselaeva USS Coronado ees. Foto: Reuters/ScanPix

Ameerika Ühendriikidel on teiste riikidega konkureerimiseks tarvis kiiremini suuremat ja paremat laevastikku, ütles täna riigi mereväe kõrgem ohvitser.

Admiral John Richardson tegi kirjaliku avalduse, mis kattub president Donald Trumpi üleskutsega luua 350 laeva suurune merevägi. Mereväe enda hinnangul on tarvis 355 alust.

Richardson keeldus spekuleerimast, kui palju laevastiku uuendamine maksma võiks minna, kuna selle kava pole veel lõplikult valmis.

USA kongressi eelarveosakonna hinnangul läheks 355 laeva ehitamine ja käimashoidmine igal aastal maksma 102 miljardit dollarit.

Richardsoni sõnul on laevade arvust olulisem teistsuguse laevastiku loomine, mis oleks praegustes tingimustes võitlusvõimelisem.

See tähendab kas innovaatilise tehnoloogiaga laevade kiiremat ehitust või tuntavat kasvu mereväe jõus. Seda nõuavad admirali sõnul arengud Hiina ja Venemaa laevastikus.

«Tunnetan, et oleme meresõjanduses mingi väga sisulise muudatuse lävel,» lausus Richardson. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles