Stoltenberg: usaldan luureinfo jagamises täielikult kõiki NATO riike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO Secretary General Jens Stoltenberg talks with journalists as he arrives for a meeting of EU foreign and defense ministers at the Europa building in Brussels, Thursday May 18, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
NATO Secretary General Jens Stoltenberg talks with journalists as he arrives for a meeting of EU foreign and defense ministers at the Europa building in Brussels, Thursday May 18, 2017. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP

NATO peasekretär Jens Stoltenberg kinnitas täna, et usaldab kõiki liitlasriike tundliku luureinfo jagamises täielikult.

Stoltenberg vastas süüdistustele, mis on osaks saanud USA presidendile Donald Trumpile seoses Vene ametnikele väidetavalt salajase teabe edastamisega.

Trump sõidab järgmisel nädalal Brüsselisse ning kohtub Euroopa Liidu ja NATO juhtidega. See on tema jaanuaris alanud ametiaja esimene välisreis.

«Ma hindan kõrgelt NATO riikide koostööd infojagamises,» ütles Stoltenberg vastuseks ajakirjanike küsimusele Trumpi käitumise kohta.

«Ma usaldan kõiki liitlasi piisavalt ja olen täiesti kindel, et nad suudavad seda infot hästi jagada ja käsitseda,» lisas ta ELi kaitseministritega kohtuma minnes.

Stoltenberg märkis, et NATO 28 liikmesriiki eesotsas USA-ga on jaganud tundlikku infot juba aastaid ning 2016. aastal loodi selle tõhustamiseks luurekoordinatsiooniüksus.

USA ajakirjandus vallandas skandaali teadetega, et Trump edastas eelmisel nädalal Washingtonis Vene välisministri Sergei Lavroviga kohtudes talle luureinfot äärmusrühmituse ISIS võimaliku rünnaku kohta. Hiljem selgus, et Trump ei olnud sellest teavitanud luureinfo allikat Iisraeli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles