Aktivistid evakueerivad kümnete kaupa Tšetšeeniast geisid (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšetšeeni geide ahistamise vastane protest Berliinis eelmise kuu lõpul.
Tšetšeeni geide ahistamise vastane protest Berliinis eelmise kuu lõpul. Foto: John MacDougall/AFP/Scanpix

Inimõiguste kaitsjad kavatsevad taotleda välisriikidest viisasid ja varjupaika mitmekümnele Tšetšeeniast evakueeritud homoseksualistile, edastas Interfaxile täna Vene seksuaalvähemusete võrgustik.

«Praeguseks oleme Tšetšeeniast Venemaa eri osadesse ära toonud 43 inimest. Lahkunute turvalisuse huvides me neid piirkondi ei maini. Ootame viisaabi Euroopa riikidelt, et nad välismaale toimetada. 43-st üheksa on juba välismaale jõudnud,» ütles agentuuriga vestelnu.

Millisesse riiki geid lahkuvad, organisatsioon ei avaldanud. «Need on mitmesugused riigid, peame viisaläbirääkimisi vähemalt viie riigiga. Jutt on ka humanitaarkoridoridest seksuaalvähemuste kogukonna tarvis,» öeldi organisatsioonist.

Inimõiguslaste sõnutsi ei ole Vene seksuaalvähemuste võrgustikul Tšetšeenias esindust ja ei ole kunagi sealsete muredega otseselt kokku puutunud.

«Põrkame raskustele igas järgus. Meid ei usalda kannatanud, kes on vaimselt raskes olukorras. Paljud neist 43-st sattusid ebaseaduslikku vangistusse, neid piinati,» kinnitati võrgustikust.

Esindaja märkis, et mõningail andmeil algas geide kinnipidamine Tšetšeenias 2016. aasta lõpus ja kaebused võrgustikku laekusid veidi enne teema meediasse jõudmist.

Interfaxile puudub sellele teabele ametlik kinnitus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles