Ekspert: Saksamaa võiks otsekohe kaitsekulud kahe protsendini tõsta

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Välispoliitika Ühingu (DGAP) asedirektor Christian Mölling möödunud nädalavahetusel Tallinnas.
Saksa Välispoliitika Ühingu (DGAP) asedirektor Christian Mölling möödunud nädalavahetusel Tallinnas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Saksamaa on riik, kes reageerib raharaiskamisele kaitsetööstuses allergiliselt, sõnas möödunud nädalal Tallinnas Lennart Meri konverentsil käinud Christian Mölling, mõttekoja Saksa Välispoliitika Ühing (DGAP) asedirektor.

- Saksamaa kristlikust demokraadist liidukantsler Angela Merkel on NATO kahe protsendi kaitsekulutuste suhtes võtnud pigem pooldava hoiaku, sotsiaaldemokraadist välisminister Sigmar Gabriel on selle suhtes kriitiline. Olete varem kirjutanud, et nõudena seda käsitleda ei tohi, kuid USA president Donald Trump seda just niimoodi võttis. Kuidas võiks see teema Saksamaal edasi areneda?

Kõigepealt tuleb rõhutada, et pärast seda, kui Trump seda oli öelnud, ei puhkenud Saksamaal mingit vaidlust ega arutelu. Mitu ministrit üritas küll lausest kinni hakata ja kompida, kas seda saaks valimiste kontekstis ära kasutada, kuid edutult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles